Velkommen - Sponsorer - Gæstebog - Fakta - Dagbog - Galleri - Links
Side designet af Net For Dig - Vi gør det Ne(m)t for dig

17. december 2010: Et år med NH.

Der er nu gået nästen et år hos Northern Helicopters og at dömme på min sidste update...i marts! må det have veret et år med nok at lave....

Der har väret en del elever igennem skolen på den tid og jeg har fået en masse nye kontakter og venner. Nogle jeg helt sikkert vil holde kontakten med og andre...ja, de var vel interessante en stund.

Jeg fik den lovede EC120 rating og har nu omtrent 100 turbine timer - ikke så dårligt endda. EC120 er også en rigtig fin helikopter, nem at flyve.

Udover det var jeg en tur i Frankrig for at blive skolet på den helt nye helikopter type; Guimbal's Cabri G2. I starten kunne jeg overhovedet ikke lide den, men nu syntes jeg det er en fed helikopter. Jeg var faktisk den förste med et UK CAA certifikat til at blive skolet på den. Sådan! De måtte först have den oprettet og godkendt i systemet för jeg kunne få den på certifikatet. Det var dog så som så med kvaliteten da jeg var i Frankrig, der var mange punkter i syllabus, der ikke blev undervist i. Jeg tror hovedsageligt det var pga. sproget; Instruktören havde ikke ret meget engelsk. Det er ihvertfald gået op for mig hvor meget sproget betyder. Instruktören sprang hele tiden over hvor gärdet er lavest, fordi han ikke vidste hvordan han skulle få det sagt.

Desvärre betöd introduktionen af Cabrien også at jeg måtte sige farvel til min elskede helikopter Schweizer 300 CBi'en. Forhåbentlig får jeg chancen igen når tid er. Når det så er sagt, ville jeg helt klart velge turbine tid om muligt :D   

Men det vigtigste er nesten at jeg er kommet ud af kelderen! Nu bor min käreste og jeg i et fint lille hus tät på skolen - dog ikke rödt, men stadig vildt hyggelig. Jeg boede imellemtiden et par måneder på en ejendom, hvor jeg lejede et värelse m. delt kökken og bad. Min käreste endte med også at få job hos NH (Yeah!) og flyttede selvfölgelig ind hos mig på värelset - det syntes husejeren ikke om, han mente vi skulle betale dobbelt husleje. I reglen kan man proppe så mange mennesker ind på sit värelse eller i sin lejlighed som man lyster uden at skulle betale ekstra, men det fattede han ikke. Hvis han derimod havde krävet en lille smule ekstra ville vi med gläde have betalt det, men pga. hans grådighed får han ingenting! Nu har han truet med inkasso, så jeg er spändt på om jeg får en invitation til retten... Bring it on!!

Jeg har nu nästen 1000 timer som instruktör og selvom det stadig er interessant og jeg altid vil blive ved at undervise i et eller andet omfang, kan jeg godt märke at engagementet ikke er så stort som det var i starten. Det er vel egentlig naturligt og uundgåeligt. Selv den mest interessante ting mister glöd når det bliver rutine - desvärre.

Nå, men nu er det snart jul og oven på alt det fortjener jeg hvis de kommende 14 dages juleferie i Danmark - can't wait!

Jeg gläder mig til at se hvad det nye år byder på...forhåbentlig en masse spändende flyvning!