Velkommen - Sponsorer - Gæstebog - Fakta - Dagbog - Galleri - Links
Side designet af Net For Dig - Vi gør det Ne(m)t for dig

21/12: Helikopteren er en hest!

Det er nu 14 dage siden jeg sidst har fløjet, er meget spændt på hvordan det vil gå.. Nå, der var ikke sket noget mirakel i mellemtiden, jeg var meget rusten og kunne ihvertfald slet ikke finde balancen! Det er skræmmende så hurtigt man mister følingen. Inden Anthony og jeg tog afsked, sagde han at jeg var bagud og det var jeg da egentlig temmelig træt af. Jeg er meget ambitiøs og vil være den bedste, så jeg stiller høje krav til mig selv. Når tingene så bare ikke vil lykkes, bliver jeg en meget frusteret kvinde! Jeg fløj med Alex, vores chefinstruktør, meget dygtig, men hidsig som bare fanden. Så når jeg ikke kunne finde ud af det, kunne jeg mærke på ham hvordan han mistede tålmodigheden, men han forsøgte virkelig at holde sig i skindet, stakkels mand.
Jeg har fået gode resultater til de teoretiske eksamener, det falder mig let at læse en bog og gå til eksamen i det. Det er straks værre når det kommer til den praktiske del, ikke fordi jeg er en klovn eller et håbløst tilfælde. I virkeligheden ligner min historie nok alle andres. Men som novice føler jeg meget blottet når jeg sidder der og ikke aner hvad jeg skal stille op. Ens personlighed kommer tydeligt til udtryk i forhold til hvordan man agerer og griber tingene an. Jeg arbejder hårdt med mig selv, er for forsigtig og bange for bare at give los. Der er fire ting jeg tager med mig som ikke lige passer ind. Jeg kan ikke slappe af/manglende selvtillid, hurtige bevægelser, mine bekymringer, tænker for meget. Jeg er typen der fremstår stærk og med styr på tingene, derfor bryder jeg mig overhovedet ikke om at være så blottet. Da jeg stiller så høje krav til mig selv og altid er den der ved, er det svært at skulle starte forfra som den uvidende. Jeg glæder mig til jeg har det samme overblik som mine instruktører, de får det til at se så let ud, hvilket efterlader mig endnu mere frustreret. Jeg er intet værd uden overblik, hvis jeg ikke kan se ideen og det store billede er jeg nødt til at tage time out indtil jeg har det.
Tanken hvor jeg dropper det hele, ja giver op, er kommet et par gange, men forestillingen om det alternative scenarie får mig til at kæmpe videre. Jeg fungerer kun på et højt hastighedsniveau. Når det så er sagt, må man ikke tro at det er en uciviliseret cowboyfilm, hvor alle flyver rundt og råber yihaa. Det er tværtimod en meget seriøs verden med mange regler, for at alle kan være her. Men det er stadig eventyrerens verden!
Alex sammenligner helikopteren med en hest; for at hesten kan adlyde må jeg vise hvem der bestemmer og fortælle den hvad den skal - inden for horsemanshippens grænser selvfølgelig! Nu ved jeg tilfældigvis noget om heste, men red næsten før jeg kunne gå, så læringen er kommet gradvist og måske lidt ubevidst. At være ny i hestens verden er nok lige så kompliceret, som at være ny i helikopterens verden, om end prisen måske er en anelse mere ublu for en helikopter - eller kan være det - der findes ikke så få heste i millionklassen! Anyway, jeg kan derfor ikke rigtigt sætte mig ind i hvordan dét er at skulle lære. For dem der første gang sætter sig op på en hest og skal manøvrere den og er bange for hvad der sker når de trykker på de forskellige knapper, er fremmed for mig, men jeg ved nøjagtig hvordan de har det, når jeg sidder i helikopteren! 
Alex er iøvrigt en klog mand, han siger "Those who think they know everything, don´t know anything"! Man bliver aldrig udlært. Men lige nu ville jeg også være godt tilfreds, hvis jeg bare vidste noget!

Start-up processen af helikopteren er iøvrigt et helt kapitel for sig; indtil jeg kender den logiske sammenhæng, må jeg bare huske, og det virker meget uoverskueligt og umuligt at lære i begyndelsen, men det begynder så småt at sidde der.

Da Alex desværre holder ferie julen over og Anthony er bortrejst, kommer der en ny instruktør op fra Masterton, Andy´s anden helikopterskole. Der er ikke rigtig noget at lave dernede, så nu kommer han altså her og skal tage sig af mig - en 21-årig gut - gad vide hvad han kan..